Nazaj

Visoka družba

 

 

Originalni naslov:
High Life
Angleški naslov:
High Life
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE

Država, letnica:
Francija, Nemčija, VB, ZDA, Poljska, 2018
Trajanje filma:
110

Režija:
Claire Denis

Scenarij:
Claire Denis, Jean-Pol Fargeau, Geoff Cox
Fotografija:
Yorick Le Saux, Tomasz Naumiuk
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Robert Pattinson (Monte), Juliette Binoche (Dr. Dibs), André Benjamin (Tcherny), Mia Goth (Boyse), Lars Eidinger (Chandra), Agata Buzek (Nansen), Claire Tran (Mink), Ewan Mitchell (Ettore), Gloria Obianyo (Elektra)
Nagrade:
Toronto 2018, San Sebastian 2018


DatumUraDvorana 
ned., 11.11.2018 21:15 Kino Komuna
tor., 13.11.2018 20:15 Maribox
pet., 16.11.2018 21:30 Kosovelova dvorana
ned., 18.11.2018 19:00 Kino Šiška

Deli povezavo
Opis:
Znanstvenofantastična podoba osamljenosti sredi praznine vesolja kljub meditativnemu pridihu Kubricka in Tarkovskega nosi provokativen avtorski pečat priznane francoske režiserke, ki se drzno preizkuša v najrazličnejših žanrih.

Globoko v vesolju, onstran našega Osončja. Monte in njegova komaj rojena hči Willow prebivata na vesoljski postaji v popolni izolaciji. Moški, vajen samote in obkrožen z neskončno samodisciplino, ki naj bi ga varovala pred najrazličnejšimi skušnjavami in poželenjem, je bil nekoč med na smrt obsojenimi zaporniki, izgnanimi v praznino vesolja. Pravzaprav nikoli ni želel postati oče, uporabljena je bila le njegova sperma. Na poti v črno luknjo, kjer sta čas in prostor brez pomena, mora spoznati novo, očetovsko poslanstvo …

"Moja estetika je bila preprosta: to je zapor. Želela sem, da je notranjost vesoljske ladje videti kot zapor. To je bil moj edini radikalni začetek v zvezi z estetiko. Zunanjost je bila nekakšna utrdba. Ker je ladja zunaj Osončja, ji ni bilo treba imeti cevaste oblike. Tarkovski in Kubrick sta bila v mojih mislih, videla sem sem vse te filme, vendar sem bolj razmišljala o zaporih." (Claire Denis)

Nazaj