Nazaj

Naprej

 

 

Originalni naslov:
Continuer
Angleški naslov:
Keep Going
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE

Država, letnica:
Belgija, Francija, 2018
Trajanje filma:
84

Režija:
Joachim Lafosse

Scenarij:
Joachim Lafosse, Thomas Van Zuylen, Laurent Mauvignier
Fotografija:
Jean-François Hensgens
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina, kirgizijščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Virginie Efira (Sybille), Kacey Mottet Klein (Samuel), Diego Martín (Juan), Mairambek Kozhoev (Mairambek), Damira Ripert (Jamila), Belek Mamatkoulov (Bektash), Mukhit Raikulov (Toktogoul), Assel Kuanbayeva (Kamila)
Nagrade:
Benetke 2018 – Dnevi avtorjev


DatumUraDvorana 
čet., 8.11.2018 19:00 Kinodvor
sre., 14.11.2018 15:00 Kosovelova dvorana
čet., 15.11.2018 17:00 Kino Šiška

Deli povezavo
Opis:
Adaptacija romana priznanega francoskega pisatelja Laurenta Mauvignierja nam skozi popotovanje s pridihom vesterna vrne vero v moč družinskih vezi.

Sybille je ločena mati, ki stežka opazuje, kako njen sin Samuel drsi v nasilno in brezciljno življenje, hkrati pa se bori tudi s svojimi demoni, tako sedanjimi kot minulimi. Zadnjo možnost za rešitev tako zase kot za sina vidi v skupnem potovanju po podeželski Kirgiziji. Sybille in Samuel se dolge poti lotita na konjskih hrbtih, skupaj spoznavata veličastno, a tudi sovražno okolje, tamkajšnje ljudi, nevarnosti, pa tudi nagrade. Predvsem pa bosta na tem popotovanju našla eden drugega.

"Po branju romana Laurenta Mauvignierja se nisem mogel nehati spraševati, ali ne bi bilo dobro, da bi potovanje, ki sem ga ravnokar podoživel, opravil s svojo materjo. Star sem 42 let in prvič sem začutil ta vzgib. Nisem takoj občutil želje po priredbi knjige, verjetno se mi je zdela preveč intimna. Bi si drznil iti tja? /.../ S producenti smo se popolnoma strinjali, da to potovanje ne bi smelo biti samo moje lastno, temveč za vsakogar … naj bo mati ali sin." (Joachim Lafosse)
Nazaj