Nazaj

Dvojna življenja

 

 

Originalni naslov:
Doubles vies
Angleški naslov:
Non-Fiction
Sekcija:
PREDPREMIERE

Država, letnica:
Francija, 2018
Trajanje filma:
107

Režija:
Olivier Assayas

Scenarij:
Olivier Assayas
Fotografija:
Yorick Le Saux
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Guillaume Canet (Alain), Juliette Binoche (Selena), Vincent Macaigne (Léonard), Christa Théret (Laure), Nora Hamzawi (Valérie), Pascal Greggory (Marc-Antoine), Laurent Poitrenaux (pisatelj), Sigrid Bouaziz (urednica), Lionel Dray (urednik), Nicolas Bouchaud (David), Antoine Reinartz (knjigarnar), Violaine Gillibert (Paloma)
Nagrade:
Benetke 2018, Telluride 2018, Toronto 2018, New York 2018


DatumUraDvorana 
pet., 9.11.2018 19:00 Kinodvor
sob., 10.11.2018 14:45 Kino Komuna
tor., 13.11.2018 17:15 Linhartova dvorana
sob., 17.11.2018 18:00 Maribox

Deli povezavo
Opis:
Olivier Assayas po dveh zaporednih filmih v angleščini tokrat usmerja pogled na francoski knjižni trg, med pisatelje in založnike, kjer se komično loti pritiskov digitalizacije.

Alain je uspešen pariški knjižni založnik, ki se poskuša prilagoditi digitalni revoluciji. Léonard, eden najuspešnejših avtorjev njegove založbe, mu ponuja svoj najnovejši roman, nad katerim pa Alain ni navdušen. Njegova žena je nasprotnega mnenja, a so razlogi za njeno navdušenje vse prej kot poklicne narave. Da bi Alainova založba ujela korak s časom, pod svojo streho privabi Laure, privlačno strokovnjakinjo za spletno založništvo, ki nima nikakršnih pomislekov nad digitaliziranjem knjig. Ko se poklicne spletke začnejo prepletati z zasebnimi, se mora Alain dokončno odločiti, kakšna bo prihodnost njegove ugledne založbe.

"Digitaliziranje našega sveta in njegovo preoblikovanje v algoritme je sodobni vektor spremembe, begajoče in prevzemajoče. Digitalna ekonomija krši pravila in pogosto zakone. Poleg tega pod vprašaj postavlja vse, kar se je zdelo v družbi trdno in gotovo. Vendar se razblini ob samem stiku. Dvojna življenja si ne prizadeva analizirati delovanja nove ekonomije, temveč raje opazuje, kako nas ta vprašanja pretresajo, osebno, čustveno in včasih humorno." (Olivier Assayas)
Nazaj