Nazaj

Yella

 

 

Originalni naslov:
Yella
Angleški naslov:
Yella
Sekcija:
POSVEČENO: C. PETZOLD

Država, letnica:
Nemčija, 2007
Trajanje filma:
89

Režija:
Christian Petzold

Scenarij:
Christian Petzold
Fotografija:
Hans Fromm
Glasba:
Stefan Will
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
nemščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Nina Hoss (Yella), Devid Striesow (Philipp), Hinnerk Schönemann (Ben), Christian Redl (Yellin oce), Burghart Klaußner (dr. Gunthen), Barbara Auer (Barbara Gunthen), Selin Barbara Petzold (hcerka dr. Gunthna)
Nagrade:
Berlinale 2007 (najboljša igralka), Chicago 2007


DatumUraDvorana 
sob., 10.11.2018 18:45 Dvorana Slovenske kinoteke
ned., 18.11.2018 20:15 Dvorana Slovenske kinoteke

Deli povezavo
Opis:
Zgodba o mladi ženski iz vzhodnonemškega mesteca, ki želi pozabiti preteklost in na novo zaživeti, gledalca sooča z globoko zakoreninjeno željo po preživetju ter tanko mejo med resničnostjo in prividi.

Yella se je odločila. Za seboj bo pustila propadel zakon, neizpolnjene sanje in hromeče okolje vzhodnonemškega mesteca. V Hannovru spozna Philippa, mladega poslovneža, ki ji ponudi obetavno službo asistentke. Njena hladnost in skrivnostna preračunljivost se v poslovnem svetu, kjer ni prostora za moralne dileme, kmalu izkažeta za zelo dragoceni lastnosti. Vse kaže, da bo lahko začela znova in da lahko s Philippovo pomočjo doseže vse, kar si je od nekdaj želela. Vse dokler je ne začnejo preganjati neznani glasovi in podobe iz preteklosti, zaradi katerih podvomi o svoji sreči. Strah pred izgubo novega življenja se le še okrepi, ko se pojavi njen posesivni mož, pa tudi nova služba visi na nitki …

"Yella je zgodba o ženski, ki zapusti brezizhoden zakon in službo ter odide na zahod, kjer uspe v poslovnem svetu tveganega kapitala. Šele na koncu spozna, da je že dolgo mrtva - torej grozljivka." (Christian Petzold)

Nazaj