Nazaj

Vrhunec

 

 

Originalni naslov:
Climax
Angleški naslov:
Climax
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA

Država, letnica:
Francija, 2018
Trajanje filma:
95

Režija:
Gaspar Noé

Scenarij:
Gaspar Noé
Fotografija:
Benoît Debie
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina, nemščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Sofia Boutella (Selva), Romain Guillermic (David), Souheila Yacoub (Lou), Kiddy Smile (Daddy), Claude-Emmanuelle Gajan-Maull (Emmanuelle), Giselle Palmer (Gazelle), Taylor Kastle (Taylor), Thea Carla Schott (Psyche), Sharleen Temple (Ivana), Lea Vlamos (Lea), Alaia Alsafir (Alaya), Kendall Mugler (Rocket), Lakdhar Dridi (Riley), Adrien Sissoko (Omar), Mamadou Bathily (Bats)
Nagrade:
Cannes 2018 – Štirinajst dni režiserjev, Sydney 2018, Odesa 2018, Melbourne 2018, Toronto 2018


DatumUraDvorana 
sob., 10.11.2018 21:30 Kino Šiška
tor., 13.11.2018 21:15 Kosovelova dvorana
pet., 16.11.2018 20:00 Maribox
sob., 17.11.2018 19:30 Kino Komuna

Deli povezavo
Opis:
Po resničnih dogodkih posneta ekstravaganca Gasparja Noeja, polna divjih režiserskih prijemov in sijajne elektronske glasbe devetdesetih let.

Leto 1996. Skupina francoskih plesalcev se odpravlja na turnejo po ZDA. Pred odhodom se še zadnjič zberejo na poslovilni zabavi v zapuščenem skladišču. Na ta posebni večer si rasno in spolno mešani plesalci v cvetu življenja dajo duška in se brez zavor zabavajo ob ritmih sodobne elektronske glasbe. Po običajnem začetku večera pa se nekateri člani skupine začnejo počutiti nenavadno. Plesalci nehote postanejo del popolnega kaosa, ki izbruhne daleč od oči preostalega sveta.

"Od nekdaj me je navduševalo dogajanje, v katerem se nenadoma razširita kaos in anarhija, najsi gre za ulične pretepe, z mamili poglobljeno izkušnjo šamanskega obreda ali zabave, na katerih udeleženci pod vplivom prevelikih odmerkov alkohola kolektivno izgubijo nadzor. Enako velja za moj pristop k snemanju. Najbolj uživam, ko nimam scenarija in vnaprej ne pripravim ničesar ter dogajanju čim bolj pustim, da se razvije vpričo mene, kot pri dokumentarcu. Ko vmes poseže kaos, sem celo bolj srečen, v vedenju, da bo obrodil podobe resnične silovitosti, bližje resničnosti kot gledališču." (Gaspar Noé)

Nazaj