Nazaj

Ljubljeni

 

 

Originalni naslov:
Benzinho
Angleški naslov:
Loveling
Sekcija:
PANORAMA

Država, letnica:
Brazilija, Urugvaj, Nemčija, 2018
Trajanje filma:
95

Režija:
Gustavo Pizzi

Scenarij:
Gustavo Pizzi, Karine Teles
Fotografija:
Pedro Faerstein
Glasba:
Maximiliano Silveira
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
portugalščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Karine Teles (Irene), Otávio Müller (Klaus), Adriana Esteves (Sonia), Konstantinos Sarris (Fernando), César Troncoso (Alan)
Nagrade:
Sundance 2018, Rotterdam 2018, Malaga 2018 (najboljši film, nagrada FIPRESCI, San Francisco 2018, Karlovi Vari 2018


DatumUraDvorana 
čet., 8.11.2018 15:00 Kino Komuna
pon., 12.11.2018 19:00 Kosovelova dvorana
tor., 13.11.2018 17:00 Kinodvor
pet., 16.11.2018 18:00 Maribox

Deli povezavo
Opis:
Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.

Irena v svojem skromnem, a topline in sreče polnem domu skupaj z možem vzgaja štiri razigrane sinove. Ob materinskih obveznostih se trudi opraviti zapoznelo maturo in finančno podpira še svojo sestro Sonio, ki se je k njej zatekla pred nasilnim možem. Ko najstarejši sin, šestnajstletni Fernando, nekega dne oznani, da bo zapustil dom in se pridružil nemškemu rokometnemu moštvu, se Irena zave, kako težko je sprejeti dejstvo, da so otroci odrasli in stopajo na svojo pot, daleč stran od varnega materinega zavetja. Še posebej ker ima za slovo na voljo le slabe tri tedne …

"Želela sva spregovoriti o nevidnih ženskah. Irene je običajna. Ženska, mimo katere greš na ulici in je sploh ne opaziš. /…/ Pomembna ni nikomur razen sebi in svoji družini. Zato sva hotela slaviti njeno delo. Želela sva ga osvetliti ter prikazati njegovo poetično in lepo stran ter njegov pomen. Kajti vsak ima mater ali jo je nekoč imel, in družinska razmerja so osnova tvoje identitete. Včasih je tvojo odnos z družino slab in zaradi tega postaneš boljša oseba, včasih pa je odnos z družino dober in si zaradi tega boljša oseba." (Gustavo Pizzi in Karine Teles)

Nazaj