Nazaj

Divje življenje

 

 

Originalni naslov:
Wildlife
Angleški naslov:
Wildlife
Sekcija:
PANORAMA

Država, letnica:
ZDA, 2018
Trajanje filma:
104

Režija:
Paul Dano

Scenarij:
Paul Dano, Zoe Kazan, Richard Ford
Fotografija:
Diego García
Glasba:
David Lang
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Carey Mulligan (Jeanette Brinson), Jake Gyllenhaal (Jerry Brinson), Ed Oxenbould (Joe Brinson), Bill Camp (Warren Miller), Zoe Margaret Colletti (Ruth-Ann), Sara Moore (študentka), JR Hatchett (gasilec), Darryl Cox (Clarence Snow), Kami King (dijakinja), Travis W Bruyer (Forester), Mollie Milligan (Esther)
Nagrade:
Sundance 2018, Cannes 2018 – Teden kritike, Karlovi Vari 2018, Odessa 2018


DatumUraDvorana 
sre., 7.11.2018 19:15 Kinodvor
sob., 10.11.2018 21:30 Linhartova dvorana
pon., 12.11.2018 16:45 Kino Šiška

Deli povezavo
Opis:
Izjemni režijski prvenec igralca Paula Dana nas z redko videno rahločutnostjo postavi v kožo odraščajočega fanta, ki v šestdesetih letih minulega stoletja opazuje ločitev svojih staršev.

Štirinajstletni Joe je edini otrok Jeanette in Jerryja iz mesteca v Montani. Ona je gospodinja, on dela kot pomočnik na igrišču za golf. Jerry se vse bolj utaplja v alkoholu, da bi zatrl misel na neobetavne, nestalne službe, ki zrcalijo njegove izgubljene sanje. V bližini, ob meji s Kanado, divjajo gozdni požari in ko Jerry izgubi službo, se odloči in odide pomagat gasit ogenj, ženo in otroka pa prepusti samim sebi. Najstnik Joe mora zdaj na hitro odrasti …

"Divje življenje je film o mladostniku, ki opazuje spremembe svojih staršev in razpad njunega zakona - in je zaradi napak svojih staršev prisiljen hitro odrasti. Je zgodba o odraščanju vseh treh: matere, očeta in sina. Čeprav govori o boju in srčni bolečini ter razočaranju, film vodi ljubezen. Sedaj, ko je čas, da film predstavim občinstvu, tako kakor moj protagonist Joe vidim, da sem ustvaril družinski portret kot sredstvo za sprijaznjenje in prebolevanje." (Paul Dano)

Nazaj