Nazaj

Ne puščaj sledov

 

 

Originalni naslov:
Leave No Trace
Angleški naslov:
Leave No Trace
Sekcija:
PANORAMA

Država, letnica:
ZDA, 2018
Trajanje filma:
109

Režija:
Debra Granik

Scenarij:
Debra Granik, Anne Rosellini, Peter Rock
Fotografija:
Michael McDonough
Glasba:
Dickon Hinchliffe
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Thomasin McKenzie (Tom), Ben Foster (Will), Jeff Kober (g. Walters), Isaiah Stone (Isaiah), Dale Dickey (Dale), Dana Millican (Jean), Peter Simpson (policist), Michael Draper (tekac), Derek John Drescher (Larry), Alyssa McKay (Valerie), Ryan Joiner (Tiffany), Michael J. Prosser (James), Spencer S. Hanley (župnik)
Nagrade:
Sundance 2018, Cannes 2018 – Štirinajst dni režiserjev, Sydney 2018, München2018, Karlovi Vari 2018


DatumUraDvorana 
pet., 9.11.2018 17:00 Kino Šiška
pon., 12.11.2018 21:15 Kino Komuna
čet., 15.11.2018 16:45 Linhartova dvorana

Deli povezavo
Opis:
Osem let po prebojnem filmu Na sledi očetu nam režiserka Debra Granik ponuja predelavo romana Petra Rocka o družinskem očetu, ki s hčerko živi daleč od sodobne civilizacije.

Will z najstniško hčerko Tom živi globoko v gozdu v zvezni državi Oregon. Njuno življenje je skrajno preprosto, a skupaj sta srečna - vso hrano pridelata sama, spita pa v šotoru. Njuno idilo nenadoma prekinejo predstavniki lokalne oblasti, ki ju aretirajo zaradi nedovoljenega vstopanja na tujo posest, ob tem pa ju s pomočjo socialnih služb poskušajo integrirati nazaj v družbo. Neutrudni Will si sprva prizadeva, da bi se sprijaznil s prisilno vrnitvijo v civilizacijo, vendar pa s Tom tu ne zdržita dolgo in se kmalu spet poskušata vrniti v objem narave.

"Zgodba o očetu in hčerki, ki brez elektrike in tekoče vode živita v gozdovih na tihooceanski obali severozahodnih ZDA, se je izkazala za popolno filmsko gradivo Na sledi očetu režiserke Debre Granik. Režiserka, ki slovi po vživetem upodabljanju ljudi z roba, ustvari rahločutno dramo o kulturnih in generacijskih razmejitvah, izmenjaje pretresljivo in melanholično, vendar vseskozi prežeto z nezmotljivimi odtenki resnice. Delo prevzemajoče, zadržane moči, ki mi je preprosto vzelo dah." (Mark Kermode, The Guardian)

Nazaj