Nazaj

Jezdec

 

 

Originalni naslov:
The Rider
Angleški naslov:
The Rider
Sekcija:
PERSPEKTIVE

Država, letnica:
ZDA, 2017
Trajanje filma:
104

Režija:
Chloé Zhao

Scenarij:
Chloé Zhao
Fotografija:
Joshua James Richards
Glasba:
Nathan Halpern
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Brady Jandreau (Brady Blackburn), Mooney (Gus), Tim Jandreau (Wayne Blackburn), Lilly Jandreau (Lilly Blackburn), Leroy Pourier (Frank), Cat Clifford (Cat Clifford), Tanner Langdeau (Tanner Langdeau), James Calhoon (James Calhoon), Lane Scott (Lane Scott), Cameron Wright (rodeo kavboj 1), Jordon Slick (rodeo kavboj 2)
Nagrade:
Cannes 2017 – Štirinajst dni režiserjev, Sarajevo 2017, Toronto 2017, Deauville 2017 (velika posebna nagrada), Atene/Athens 2017 (najboljši film), Carigrad/Istanbul 2018 (nagrada FIPRESCI), Newcastle 2018 (najboljša režiserka)


DatumUraDvorana 
sre., 7.11.2018 21:15 Kinodvor
ned., 11.11.2018 14:45 Kosovelova dvorana
tor., 13.11.2018 17:00 Kino Šiška

Deli povezavo
Opis:
Drama o spreminjajočem se obrazu ameriškega podeželja, ki s pomočjo igralske zasedbe resničnih kavbojev poda svež pogled na vestern.

Mladi kavboj Brady Blackburn je bil nekoč vzhajajoča zvezda rodea, a mora po hudi poškodbi glave opustiti upanje, da bo še kdaj jezdil konja. V staroselskem rezervatu v Južni Dakoti se sooča s psihološkimi in čustvenimi posledicami nesreče. Družbo svojih starih prijateljev zamenja za preživljanje časa z bikoborcem Lanom, ki je prav tako utrpel hudo poškodbo. Ko od nesreče mine nekaj časa, pa Brady vseeno ne zdrži brez konj in se vrne k rodeu. Zdaj se bo moral dokončno odločiti, ali bo nadaljeval zdravljenje v krogu družine ali pa bo tvegal vse, da bi ohranil identiteto kavboja.

"Pritegnil me je naglo izginjajoči način življenja v osrčju Amerike. Čutim sočutje do ljudi, ki ne želijo iti naprej ter se oklepajo svojega bivanja in identitete. Upam, da bodo ljudje uvideli, zakaj je tem mladim možem tako težko opustiti identiteto kavboja ter razumeli tveganje in žrtev, ki ju sprejemajo za svobodo, občuteno med ježo." (Chloé Zhao)
Nazaj