Nazaj

Ne bom več luzerka

 

 

Originalni naslov:
Ne bom več luzerka
Angleški naslov:
My Last Year As a Loser
Sekcija:
PERSPEKTIVE

Država, letnica:
Slovenija, 2018
Trajanje filma:
88

Režija:
Urša Menart

Scenarij:
Urša Menart
Fotografija:
Darko Herič
Glasba:
/
Podnapisi:
angleščina
Jezik:
slovenščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Eva Jesenovec (Špela), Živa Selan (Suzi), Saša Pavček (Špelina mama), Špela Rozin (babi), Branko Završan (Špelin oče), Jurij Drevenšek (Andraž), Tina Potočnik Vrhovnik (Eva), Lara Vouk (Nina), Aljaž Jovanovič (Mare), Timon Šturbej (Seba), Matic Lukšič (Miki), Vladimir Kusić (Denis)
Nagrade:
Festival slovenskega filma Portorož (najboljši film, najboljši scenarij, najboljša stranska igralka)


DatumUraDvorana 
pet., 9.11.2018 19:15 Linhartova dvorana
ned., 11.11.2018 19:00 Kino Komuna
sob., 17.11.2018 11:00 Kosovelova dvorana

Deli povezavo
Opis:
Grenko-sladek komični portret "izgubljene" generacije milenijcev, razpete med pričakovanja staršev in neugodne razmere na trgu dela.

Špela, diplomantka umetnostne zgodovine, bo kmalu stara trideset let. Preživlja se s priložnostnimi deli, saj še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili v tujino in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo v Ljubljani ostala, pa čeprav se večina njenega družabnega življenja dogaja na Skypu. Ko se brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih razočaranih staršev, ugotovi, da je odrasti težje, kot je pričakovala.

"Iz vseh stereotipov sem se skušala malce norčevati. Naše generacije tako ali tako nihče ne jemlje resno, predvsem zaradi nepoznavanja okoliščin, ki so za nas veliko drugačne, kot so bile za mlade pred dvajsetimi leti. Skušala sem se odmakniti od razmer in nanje pogledati s humorne plati. Kaj pa, sem se vprašala, če je to ženska, ki je bila po vseh merilih 'pridna', ki je izpolnila vse zahteve okolice, pa ji to še vedno ni prineslo uspeha?" (Urša Menart)
Nazaj