Nazaj

Iz oči v oči

 

 

Originalni naslov:
Person to Person
Angleški naslov:
Person to Person
Sekcija:
PANORAMA

Država, letnica:
ZDA, 2017
Trajanje filma:
84

Režija:
Dustin Guy Defa

Scenarij:
Dustin Guy Defa
Fotografija:
Ashley Connor
Glasba:
Jessica Berndt
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
L*
Igrajo:
Abbi Jacobson (Claire), Michael Cera (porocevalec), Tavi Gevinson (Wendy), Bene Coopersmith (Bene), George Sample III (Ray), Isiah Whitlock Jr. (Buster)
Nagrade:
Sundance 2017, Locarno 2017, London 2017, Viennale 2017, Mar del Plata 2017


DatumUraDvorana 
sre., 14.11.2018 14:45 Linhartova dvorana
pet., 16.11.2018 19:30 Kinodvor
ned., 18.11.2018 21:15 Kino Šiška

Deli povezavo
Opis:
Ekscentrične anekdote o dnevu v New Yorku: mlada novinarka in čudaški šef, ki raziskujeta smrt, povezano z ročno uro, uporniška najstnica, ki svoje ideale le stežka usklajuje z željami, mladenič, ki se mora za vsako ceno pobotati z bivšo, in ljubitelj glasbe na lovu za redko vinilko.

Newyorčani se na lep jesenski dan soočajo z različnimi težavami: časopisni novinar Phil uvaja živčno in nerodno preiskovalno novinarko Claire, štiridesetletnemu Bennyju ponudijo glasbeno dragocenost, a se prodajalec izkaže za prevaranta, Ray se je zapletel v prepir z bratom svojega nekdanjega dekleta, ker je na spletu objavil njene gole fotografije, srednješolka Wendy pa odkriva svojo seksualnost, ki morda ni takšna, kot bi hotela. Skupek komičnih vinjet s svojim analognim pristopom in stiliziranim naturalizmom deluje kot posvetilo zgodnjim ameriškim neodvisnim filmom.

"Poskušam ne biti melanholična oseba, vendar sem. Izmenjaje sem žalosten in vesel. Včasih želim ustvariti smešen film ali pa samo žalostnega - vendar mi to ne uspeva. V scenarij vpletam oboje. K temu se vse bolj nagibam. /…/ Z igralci se dolgo pripravljam v želji, da bi se liku svobodno prepustili, ga samostojno ustvarili. V določeni točki, ko že resnično snemamo, imam občutek, da vedo več od mene." (Dustin Guy Defa)

Nazaj