Nazaj

Trije obrazi

 

 

Originalni naslov:
Se rokh
Angleški naslov:
Three Faces
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE

Država, letnica:
Iran, 2018
Trajanje filma:
100

Režija:
Jafar Panahi

Scenarij:
Jafar Panahi, Nader Saeivar
Fotografija:
Amin Jafari
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
perzijščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Rezaei, Maedeh Erteghaei, Narges Del Aram (mati)
Nagrade:
Cannes 2018 (najboljši scenarij), Karlovi Vari 2018, Sydney 2018, Melbourne 2018


DatumUraDvorana 
sre., 7.11.2018 19:00 Kosovelova dvorana
čet., 8.11.2018 17:00 Kino Komuna
sre., 14.11.2018 21:30 Kinodvor

Deli povezavo
Opis:
Jafar Panahi kljub prepovedi ustvarjanja še naprej pripoveduje zgodbe o ovirah, ki običajnim ljudem v Iranu stojijo na poti do izpolnitve njihovih sanj. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.

Znano igralko Behnaz Jafari pretrese video, ki ga je v obupu posnelo neko dekle iz province. Mladenka v videu pove, da ji njena družina ne dovoli študirati na dramskem konservatoriju v Teheranu. Behnaz se po ogledu videa obrne na režiserja Jafarja Panahija, da bi razrešil skrivnost dekletovih težav. Igralka in režiser z avtom odpotujeta na podeželski severozahod države. Tam leži gorska vas, kjer prebiva dekle iz videa. Prišleka iz mesta kmalu odkrijeta, da je spoštovanje tradicije v tem okolju ravno tako velikodušno kot tamkajšnja gostoljubnost.

"Družbena omrežja so v Iranu izjemno priljubljena. Gre za blazno iskanje stika, še zlasti s slavnimi osebami iz filmskega sveta. Navkljub položaju režiserja, ki mu je snemanje v domovini uradno prepovedano, Jafar Panahi prejema številna sporočila, še zlasti od mladih, ki si želijo ustvarjati filme. /.../ Nekega dne je na Instagramu prejel sporočilo glede spornega vprašanja, v istem obdobju pa so časopisi poročali o mladem dekletu, ki je storilo samomor zaradi prepovedi snemanja filmov. Zaradi tega si je zamislil, da bi po družbenem omrežju prejel video tega samomora, in spraševal se je, kako bi se odzval." (Jean-Michel Frodon)
Nazaj