Nazaj

Hči moja

 

 

Originalni naslov:
Figlia mia
Angleški naslov:
Daughter of Mine
Sekcija:
PREDPREMIERE

Država, letnica:
Italija, Nemčija, Švica, 2018
Trajanje filma:
100

Režija:
Laura Bispuri

Scenarij:
Laura Bispuri, Francesca Manieri
Fotografija:
Vladan Radović
Glasba:
Nando di Cosimo
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
italijanščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Valeria Golino (Tina), Alba Rohrwacher (Angelica), Sara Casu (Vittoria), Udo Kier (Bruno), Michele Carboni (Umberto)
Nagrade:
Berlinale 2018, Hongkong 2018, Sydney 2018


DatumUraDvorana 
čet., 8.11.2018 21:15 Kosovelova dvorana
sob., 10.11.2018 15:00 Kinodvor
pon., 12.11.2018 18:00 Maribox
sob., 17.11.2018 16:30 Kino Šiška

Deli povezavo
Opis:
Rahločuten film o tem, kaj vse lahko pomenita materinstvo in materinska ljubezen. Zgodba, umeščena na sončno sardinsko podeželje, z viharnostjo čustev v spomin prikliče velike italijanske melodrame.

Desetletna Vittoria naenkrat izve, da ima dve materi: poleg Tine, ki z možem Umbertom zanjo toplo in ljubeče skrbi že celo življenje, še Angelico, biološko mater, ki živi nekoliko odmaknjena od vasi, med živalmi na kmetiji. Ko se z njo zbliža skozi pojasnila na vprašanja, ki so deklico mučila celo življenje, se Tina začne bati, da bi lahko biološka vez ogrozila njen odnos s hčerjo - Vittorio namreč Angelicina živahnost in navidezna neustrašnost povsem prevzameta.

"Že samo ob pogledu na lik matere hitro vidimo, da obstajajo v nekakšni arhetipski dvojnosti 'dobre' in 'slabe' matere. Pomislite na Sveto pismo in zgodbo o Kralju Salomonu ter njegovo sodbo glede tega, katera od dveh žensk je otrokova 'prava' mati. Podobno je z grškimi tragedijami. 'Žensko stanje' poskušam raziskovati tako, da za osnovo vzamem zgodbe naših prednikov. /.../ Primerjam jih z vprašanji in danostmi sodobnih žensk /.../. Tradicionalna ideja o družini začne pokati po šivih." (Laura Bispuri)
Nazaj