Nazaj

Asako I & II

 

 

Originalni naslov:
Netemo sametemo
Angleški naslov:
Asako I & II
Sekcija:
PANORAMA

Država, letnica:
Japonska, Francija, 2018
Trajanje filma:
118

Režija:
Ryusuke Hamaguchi

Scenarij:
Sachiko Tanaka, Ryusuke Hamaguchi, Tomoka Shibasaki
Fotografija:
Yasuyuki Sasaki
Glasba:
Tofubeats
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
japonščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Masahiro Higashide (Baku/Rjohei), Erika Karata (Asako), Sairi Ito (Harujo), Koji Nakamoto (Hirakava), Koji Seto (Kušihaši), Misako Tanaka (Eiko), Daichi Vatanabe (Okazaki), Rio Jamashita (Maja)
Nagrade:
Cannes 2018


DatumUraDvorana 
ned., 11.11.2018 16:30 Kinodvor
čet., 15.11.2018 14:30 Linhartova dvorana
sob., 17.11.2018 21:15 Kosovelova dvorana

Deli povezavo
Opis:
Filmska upodobitev romana Tomoka Shibasakija o izgubljeni in ponovno najdeni ljubezni postavlja temeljna vprašanja o čarobnosti in dolgoročnih izzivih popolne romantične zveze.

Študentka Asako se na fotografski razstavi zaljubi v očarljivega Bakuja. Že nekaj minut zatem postaneta neločljiv par, njuna ljubezen pa sanjska. Ko njuni prijatelji že dvomijo, ali je tako idealna ljubezen sploh mogoča, pa Baku nenadoma zapusti Asako. Dve leti pozneje se njej zazdi, da je spet videla svojega nekdanjega fanta. Izkaže se, da je v resnici videla Rjoheija, ki je Bakuju zgolj zelo podoben. Asako se začne videvati z njim, a mu ne pove za podobnost z njenim nekdanjim fantom. Je res zaljubljena vanj ali pa v njem vidi zgolj nadomestek za ljubezen iz preteklosti?

"Osebno ne poznam ljubezenskega dela, ki bi bolj prepričljivo od romana Netemo Sametemo podajal ljubezen kot skrivnostno silo, primerljivo s čarobnostjo ali pa prekletstvom. /.../ Če dva vzajemno 'spoštujeta čustva eden drugega', njuna skupnost ne prinaša samo radosti, temveč obenem tudi nasilje, ki je lahko uničujoče za oba. Ker se izvirni roman neposredno ukvarja s takšno večplastnostjo ljubezenskega razmerja, je čudovito ljubezensko delo, zaradi česar sem si ga tako silovito želel upodobiti na filmu." (Ryusuke Hamaguchi)
Nazaj