Nazaj

Mektoub, ljubezen moja

 

 

Originalni naslov:
Mektoub, My Love: Canto Uno
Angleški naslov:
Mektoub, My Love: Canto Uno
Sekcija:
PREDPREMIERE

Država, letnica:
Francija, Italija, 2017
Trajanje filma:
175

Režija:
Abdellatif Kechiche

Scenarij:
Abdellatif Kechiche, Ghalia Lacroix, François Bégaudeau
Fotografija:
Marco Graziaplena
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Shain Boumedine (Amin), Ophélie Bau (Ophélie), Salim Kechiouche (Tony), Lou Luttiau (Céline), Alexia Chardard (Charlotte), Hafsia Herzi (Camélia), Kamel Saadi (Kamel), Estefania Argelich (Esmeralda), Delinda Kechiche (Dede), Meleinda Elasfour (Meleinda)
Nagrade:
Benetke 2017


DatumUraDvorana 
pet., 9.11.2018 15:30 Kino Komuna
čet., 15.11.2018 20:30 Kino Komuna
ned., 18.11.2018 11:00 Kinodvor

Deli povezavo
Opis:
Abdellatif Kechiche je Adelino življenje nasledil z dih jemajočo sago o odraščanju, spolnosti in hedonizmu, postavljeno na jug Francije leta 1994.

Amin je mlad scenarist, ki živi v Parizu in se poleti vrača domov v ribiško vasico na jugu Francije, kjer preživlja čas s svojo družino in prijatelji iz otroštva. Mirni mladenič med pohajkovanjem po kavarnah in plažah spozna Ophélie in Céline, privlačni dekleti, ki sta v obmorsko vasico prišli na oddih iz Nice. Medtem ko se Aminov bratranec evforično spušča v mesene užitke poletnih avantur, mladi pisec dogajanje raje opazuje od daleč in s fotoaparatom išče navdih za svoje pisanje. Pri ljubezni ima namreč zadnjo besedo zgolj "mektoub", kakor Arabci v svojem jeziku rečejo usodi.

"Filmu bi rad povrnil njegovo sveto razsežnost, občutek, da z obiskom kina sodelujemo pri slavnostnem obredu. Čeprav številni menijo, da je to iluzija, sem globoko prepričan, da je film del nove človeške dobe, ki ponuja resnične možnosti. Tako kot filmski ustvarjalec sem stvaritelj tega upanja. Če bi v sebi opustil ta utopični ideal, bi izgubil željo po filmskem ustvarjanju." (Abdellatif Kechiche)
Nazaj