Nazaj

Pepel je snežno bel

 

 

Originalni naslov:
Jiang hu er nv
Angleški naslov:
Ash is Purest White
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE

Država, letnica:
Kitajska, Francija, Japonska, 2018
Trajanje filma:
141

Režija:
Jia Zhang-ke

Scenarij:
Jia Zhang-ke
Fotografija:
Eric Gautier
Glasba:
Giong Lim
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
kitajščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Tao Zhao (Qiao), Fan Liao (Bin), Yi'nan Diao, Xiaogang Feng, Zheng Xu, Yibai Zhang, Casper Liang, Jiali Ding, Yi Zhang, Zijan Dong
Nagrade:
Cannes 2018, München 2018, Jeruzalem 2018


DatumUraDvorana 
sre., 7.11.2018 21:30 Kino Komuna
sob., 10.11.2018 21:00 Kosovelova dvorana
ned., 18.11.2018 14:30 Kinodvor

Deli povezavo
Opis:
Portret sodobne Kitajske z žanrskim pridihom izpod rok Jia Zhang-keja, ki je v glavno vlogo znova postavil Zhao Tao, svojo muzo in ženo iz resničnega življenja.

Qiao je zaljubljena v Bina, lokalnega gangsterja. Toda čeprav se mu vsi prilizujejo, ona noče igrati vloge še ene podrejene ženske v neizprosnem moškem okolju. Ko Bina napade skupina mladih nasilnežev na motorjih, ga Qiao reši pred smrtjo s tem, da sproži nekaj strelov iz pištole. Po prihodu policistov Qiao prevzame krivdo in si prisluži pet let zaporne kazni. Nekaj let pozneje se po vrnitvi iz zapora znova odpravi iskat Bina, da bi nadaljevala tam, kjer sta nekoč končala.

"V moji domišljiji je bila ta ženska rojena v mojem domačem kraju, rudarski regiji na severozahodnem Kitajskem, kjer je tudi odraščala. Ime ji je Qiaoqiao (na kratko Qiao) in zaljubi se v pripadnika odpadne skupine jianghu. Zgodba se začne s prikazom njune ljubezni in stiske. V letu 2006 sta oba srednjih let, mož se odpravi v območje Treh sotesk. Ona mu sledi, vendar je njuno razmerje skrhano. Vse, kar lahko sledi, je prosto napajalo mojo domišljijo." (Jia Zhang-ke)
Nazaj