Nazaj

Vojne igrice

 

 

Originalni naslov:
Krig
Angleški naslov:
The War Game
Sekcija:
KINOBALON

Država, letnica:
Švedska, 2017
Trajanje filma:
80

Režija:
Goran Kapetanović

Scenarij:
Jannik Tai Mosholt
Fotografija:
Ita Zbroniec-Zajt
Glasba:
Nathan Larson
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
švedščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Meja Björkefall (Mira), Esmeralda Brandt Kinberg (Tina), Milan Dragisic (učitelj), Loke Hellberg (Malte), Alfred Kolgjini (Fritz), Knut Körsell (William), Malin Levanon (Emma)
Nagrade:
/


DatumUraDvorana 
ned., 11.11.2018 17:00 Kosovelova dvorana
tor., 13.11.2018 09:00 Kinodvor
sob., 17.11.2018 17:00 Kinodvor

Deli povezavo
Opis:
Za otroke od 11. leta (v švedšcini s slovenskimi in angleškimi podnapisi)

Ti lahko znanje strateških iger in zgodovine vojskovanja pride prav, ko se znajdeš sredi resničnega spora med skupinama otrok?

Enajstletni Malte se z mamo preseli v novo blokovsko sosesko. Skupini otrok sta sprti zaradi posedovanja skate parka v zapuščeni stavbi. Malte se odloči, da bo uporabil svoje izurjeno strateško razmišljanje in rešil nesoglasja. Sta obe vodji sprtih skupin resnični vodji? Je to spor ali že prava vojna? Lahko Maltejevo posredovanje stvari še poslabša? Napeta drama, ki jasno pokaže, kako resni so lahko prepiri med otroki in kako nestabilna so zavezništva v njih, predvsem pa kakšne so lahko rešitve.

"Z vojnimi igricami sem ustvaril film, kakršnega bi želel gledati s svojimi otroki. Film, ki premore pustolovščino in humor, a tudi resnost, ki odpira možnost razmisleka in pogovora. Kdo sem jaz v okviru skupine, kdo si želim biti? Si upam in se postavim za tisto, v kar verjamem? Kdo bo odločil, kaj je res in kaj je prav? Je nekaj vedno prav ali narobe? Na katero stran naj se postavim in ali se moram zares vedno izreči za ali proti?" (Goran Kapetanović)
Nazaj