Nazaj

Molitev

 

 

Originalni naslov:
La priere
Angleški naslov:
The Prayer
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE

Država, letnica:
Francija, 2018
Trajanje filma:
107

Režija:
Cedric Kahn

Scenarij:
Fanny Burdino, Samuel Doux, Cédric Kahn
Fotografija:
Yves Cape
Glasba:
/
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
F*
Igrajo:
Anthony Bajon (Thomas), Damien Chapelle (Pierre), Alex Brendemühl (Marco), Louise Grinberg (Sybille), Hanna Schygulla (sestra Miriam), Antoine Amblard (Oče Luc), Magne-Harvard Brekke (Olivier), Maité Maille (Agnes)
Nagrade:
Berlinale 2018 (najboljša moška vloga), Istanbul 2018, Moskva 2018


DatumUraDvorana 
tor., 13.11.2018 15:00 Linhartova dvorana
pet., 16.11.2018 17:00 Kino Komuna

Deli povezavo
Opis:
Zgodba o mladem odvisniku, ki se zateče v krščansko skupnost, da bi s pomočjo vere in novih prijateljstev našel pot v novo življenje.

Dvajsetletni Thomas se ne more odvaditi od drog. Njegova zadnja možnost je skupnost fantov pod vodstvom katoliškega duhovnika, ki se sredi podeželja trudijo premagati svoje težave. Duhovnost, stroga pravila, fizično delo, medsebojno zaupanje in solidarnost se Thomasu sprva zdijo prevelik zalogaj, a počasi - tudi s pomočjo dekleta, ki ga spozna na bližnji kmetiji - najde moč za nov začetek ...

"Mislim, da ne bi posnel filma o kateri od teh tem. Zanimalo me je njuno medsebojno oplajanje: pot teh mladeničev od drog do vere. Zgodba me je dolgo zanimala. Najprej sem izvedel za vse izkušnje vernikov z zasvojenci, zatem sem se s temi mladimi srečal. Njihova pričevanja so mi dala zamisel, da je o tem vredno posneti film." (Cédric Kahn)
Nazaj