Nazaj

Mala bela laž

 

 

Originalni naslov:
La Mentirita Blanca
Angleški naslov:
Little White Lie
Sekcija:
PERSPEKTIVE

Država, letnica:
Čile, 2017
Trajanje filma:
80

Režija:
Tomas Alzamora

Scenarij:
Tomás Alzamora
Fotografija:
Jonathan Maldonado
Glasba:
/
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
španščina
koda za glasovanje:
B*
Igrajo:
Rodrigo Salinas (Edgardo), Ernesto Meléndez (Vladimir), Catalina Saavedra (Leontina), Daniel Antivilo (Don Fabián), Jonas Sanche (Carlitos)
Nagrade:
Miami 2017 (nagrada za scenarij)


DatumUraDvorana 
pon., 12.11.2018 11:00 Kinodvor
tor., 13.11.2018 17:00 Kosovelova dvorana
čet., 15.11.2018 15:30 Kino Komuna

Deli povezavo
Opis:
Črna komedija o novinarju lokalnega časopisa, ki začne v strahu pred izgubo službe objavljati izmišljotine, je duhovit prvenec mladega čilskega avtorja Tomása Alzamore.

Novinar Edgardo je vsakodnevno na lovu za novicami in članki, s katerimi bi pritegnil bralce lokalnega časopisa v čilskem mestecu. Z zavedanjem, da lahko zaradi pomanjkanja bralcev časopis ugasne, objavi izmišljeno zgodbo, ki mu prinese nepričakovano popularnost. Zdaj mu preostane le dvoje: ali se pokesa in prizna, da zapisano ne drži, ali pa žrtvuje novinarsko (in osebno) integriteto, nadaljuje z lažmi in potvarjanjem novic ter uživa v slavi.

"Sem glasbenik. Želel sem ustvarjati glasbene videe, vendar ni bilo nikogar, ki bi mi ob tem pomagal. Zato sem se jih lotil sam. Bila je moja prva izkušnja pri filmu. Zatem sem v Franciji posnel prvi kratki film, ker ga v Čilu nisem mogel. Tam nihče nima kamere. Malo belo laž sem posnel v domačem mestu. Zakaj govori o novinarstvu? Moj dobri prijatelj, prav tako novinar, je imel podobno težavo. Objavljal je lažne novice. Odlična zamisel. Preden sem se lotil scenarija, sem proučil vse lažne novice v državi." (Tomás Alzamora)
Nazaj