Nazaj

Smrt v enem kadru

 

 

Originalni naslov:
Kamera o tomeru na!
Angleški naslov:
One Cut of the Dead
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA

Država, letnica:
Japonska, 2017
Trajanje filma:
96

Režija:
Shin'ichiro Ueda

Scenarij:
Shin'ichirô Ueda
Fotografija:
Takeshi Sone
Glasba:
Kairu Nagai
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
japonščina
koda za glasovanje:
J*
Igrajo:
Yuzuki Akiyama, Takuya Fujimura, Ayana Gôda, Takayuki Hamatsu, Manabu Hosoi, Hiroshi Ichihara, Satoshi Iwagô
Nagrade:
Fantaspoa Brazilija 2018 (najboljši film), Tokio2017, Karlovi Vari 2018


DatumUraDvorana 
pet., 9.11.2018 19:00 Kino Komuna
sob., 17.11.2018 21:15 Kinodvor

Deli povezavo
Opis:
Komična grozljivka, ki dokazuje, da lahko od mrtvih vstane celo žanr zombijevske apokalipse. Duhovita satira nizkoproračunskega snemanja filmov, ki lahko postane zelo zapleteno, ko so nastopajoči pijani, še bolj pa, ko se začnejo zares spreminjati v zombije.

Majhna filmska ekipa z zmešanim režiserjem na čelu v zapuščeni tovarni, kjer je med drugo svetovno vojno japonska vojska izvajala poskuse oživljanja trupel, snema poceni film. Ne mine dolgo, ko se igralci in ekipa začnejo spreminjati v resnične žive mrtvece. Režiser, pravi perfekcionist, kljub temu vztraja pri snemanju filma v neprekinjenem kadru, ki ga televizijska postaja predvaja v živo. Obseden je z nečim, kar ima za "pristno umetnost", zato v nastali zmešnjavi teka naokrog in še naprej snema, medtem pa zombijevska epidemija kosi vsepovprek. Kot kaže, je režiser za popoln posnetek pripravljen žrtvovati vse.

"Ta film je bil res problematičen, z njim so bile same težave! /.../ V scenariju smo načrtovali, da gre izmišljeni ekipi v filmu vse narobe, a v resnici je šlo, ko smo snemali v enem kadru, narobe še veliko več. V nekem trenutku kamero poškropi kri. Videti je, kot da smo to hoteli, v resnici pa se je zgodilo po nesreči, zato je nekdo res moral obrisati kamero. Stvari, za katere smo hoteli, da gredo narobe, in tiste, ki so šle narobe nenačrtovano, smo v filmu združili. Mislim, da ne bi bilo tako razburljivo, če bi vse predvideli." (Shin'ichirô Ueda)

Nazaj