Nazaj

Dnevnik mojih misli

 

 

Originalni naslov:
Journal de ma tete
Angleški naslov:
Diary of My Mind
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE

Država, letnica:
Švica, Francija, 2018
Trajanje filma:
70

Režija:
Ursula Meier

Scenarij:
Ursula Meier, Antoine Jaccoud
Fotografija:
Jeanne Lapoirie
Glasba:
/
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
D*
Igrajo:
Fanny Ardant (Esther Fontanel), Kacey Mottet Klein (Benjamin Feller), Jean-Philippe Ecoffey (sodnik/Judge Mathieu), Carlo Brandt (psihiater/psychiatrist Butler), Stéphanie Blanchoud (Maître Rayet), Jean-Quentin Châtelain (Pierre Feller)
Nagrade:
Berlinale 2018 - Panorama


DatumUraDvorana 
pet., 9.11.2018 17:30 Kosovelova dvorana
pon., 12.11.2018 17:15 Kinodvor
čet., 15.11.2018 15:00 Kosovelova dvorana

Deli povezavo
Opis:
Portret nadarjenega dijaka, ki je hladnokrvno umoril svoja starša, temelji na resničnih dogodkih, Ursula Meier pa z izredno jasnostjo in intuitivno prodornostjo razkriva osebno stisko storilca ter hkrati preizkuša družbene moralne norme.

27. februarja 2009 se je mladoletni Benjamin Feller predal policiji in priznal umor svojih staršev. Skrbno načrtovanje, motiv in občutke, ki so ga pripeljali do tega šokantnega dejanja, je natančno opisal v dnevniku, ki ga je poslal svoji učiteljici književnosti. Učiteljica je postala zaradi tega predmet policijske preiskave, hkrati pa se zdi, da je edina poskušala razumeti stisko ranjene mladostniške duše. Dnevnik mojih misli je segment štiridelne serije, s katero je švicarska televizija dala priložnost mladim režiserjem, da interpretirajo tragične dogodke, ki so pretresli tamkajšnjo javnost.

"V filmih so mi všeč obrobni liki, na videz drugačni kot drugi ljudje, ki se počutijo, kot da niso s tega sveta, saj čutijo drugače." (Ursula Meier)

Nazaj