Nazaj

112

 

 

Originalni naslov:
Den skyldige
Angleški naslov:
The Guilty
Sekcija:
PERSPEKTIVE

Država, letnica:
Danska, 2018
Trajanje filma:
85

Režija:
Gustav Möller

Scenarij:
ustav Möller, Emil Nygaard Albertsen
Fotografija:
Jasper Spanning
Glasba:
Carl Coleman, Caspar Hesselager
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
danščina, angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Jakob Cedergren (Asger Holm), Jessica Dinnage (Iben), Omar Shargawi (Rašid), Johan Olsen (Michael), Jakob Ulrik Lohmann (Bo), Katinka Evers-Jahnsen (Mathilde), Jeanette Lindbaek (Vagtleder Nordsjaeland)
Nagrade:
Sundance 2018 (nagrada obcinstva), Rotterdam 2018 (nagrada obcinstva), Montclaire 2018 (nagrada obcinstva), Seattle 2018 (najboljši režiser), Göteborg 2018, Sydney 2018, Karlovi Vari 2018


DatumUraDvorana 
ned., 11.11.2018 20:00 Maribox
pon., 12.11.2018 19:00 Kinodvor
tor., 13.11.2018 21:15 Linhartova dvorana
čet., 15.11.2018 19:00 Kino Šiška

Deli povezavo
Opis:
Psihološki triler, navdihnjen s posnetkom resničnega klica v sili, občinstvo popelje na napeto potovanje, čeprav se ne premakne iz klavstrofobičnega klicnega centra.

Na policijski postaji nekje na Danskem policist Asger Holm naveličano sprejema klice v sili. V klicni center so ga začasno namestili iz kazenskih razlogov, delo ga ne zanima zares. Nato na številko za nujne primere pokliče Iben, mama dveh otrok, ki mu v šifrah namigne, da jo je ugrabil nekdanji mož in da jo v kombiju pelje neznano kam. Ko se zveza nenadoma prekine, mora Asger poiskati ugrabljenko in njenega ugrabitelja; v napeti bitki s časom mora uporabiti vse svoje detektivske sposobnosti, a si lahko pri tem pomaga zgolj s telefonom. Kmalu ugotovi, da je primer, na katerega je naletel, veliko hujši, kot je sprva mislil.

"Tisto je bil posnetek resničnega klica v sili. Ugrabljena ženska je govorila z operaterjem, vendar v šifrah. Najprej sem samo poslušal kot prikovan, pozneje pa sem začel razmišljati o tem, da se mi je zdelo, da tudi vidim tisto, kar je opisovala. Dejstvo, da bi vsak človek, ki bi poslušal tisti posnetek, videl drugačne podobe, me je zelo prevzelo. Iz te ideje je nastala zasnova za film - ki bi ga vsak gledalec videl povsem po svoje." (Gustav Möller)

Nazaj