Nazaj

Dobri časi

 

 

Originalni naslov:
Good Time
Angleški naslov:
Good Time
Sekcija:
PREDPREMIERE

Država, letnica:
ZDA, Luksemburg, 2017
Trajanje filma:
100

Režija:
Josh & Benny Safdie

Scenarij:
Joshua Safdie, Ronald Bronstein
Fotografija:
Sean Price Williams
Glasba:
Daniel Lopatin
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Robert Pattinson (Connie Nikas), Ben Safdie (Nick Nikas), Jennifer Jason Leigh (Corey), Buddy Duress (Ray), Barkhad Abdi (Dash), Taliah Webster (Crystal), Souleymane Sy Savane (voznik Uberja), Mahadeo Shivraj (voznik Uberja), Cliff Moylan (policist Patrick), Phil Cappadora (policist pod krinko), Rose Gregorio (Loren)
Nagrade:
Cannes 2017, Sydney 2017, Karlovi Vari 2017


DatumUraDvorana 
pet., 10.11.2017 21:30 Linhartova dvorana
sob., 11.11.2017 20:00 Kino Metropol Celje
ned., 12.11.2017 21:15 Kino Šiška
pon., 13.11.2017 20:15 Maribox
ned., 19.11.2017 21:30 Kino Komuna

Deli povezavo
Opis:
Adrenalinska kriminalka bratov Safdie se ob prepričljivem daru newyorškemu filmu sedemdesetih let po besedah kritikov ponaša tudi z najboljšo vlogo na uspešni poti Roberta Pattinsona.
Connie Nikas je nepomemben nepridiprav, ki se na umazanih newyorških ulicah preživlja z majhnimi kriminalnimi podvigi. Njegovo edino bogastvo je umsko zaostali brat Nick, s katerim je odraščal v težavnem okrožju družine grških priseljencev. Brata se v enem od svojih podvigov lotita ropa banke, a se njun poskus izjalovi. Medtem ko Connieju uspe pobegniti, Nicka pahnejo v ječo, kjer je nežni velikan v prenatrpani celici podvržen nenehnemu nasilju. Connie se brez pomisleka spusti v obupan poskus, da bi rešil svojega brata, pri čemer bo uporabil vsa razpoložljiva sredstva in rešitve, ki mu bodo na voljo na njegovi brezumni poti po kriminalnem podzemlju.

"Tega ne bi opisal kot igro; če bi film pokazali nekomu, ki nima pojma, kdo je Robert Pattinson, bi samo domneval, da sva pač našla nekega tipa. Njegovo igro bi lahko primerjal samo s tistimi Ala Pacina v Pasjem popoldnevu ali Tommyja Leeja Jonesa v Krvnikovi pesmi ali Roberta De Nira v Taksistu. Navajam ikone svojega filmskega spomina. Ljudje bodo njegovo igro enačili z njihovimi, gre za preobrazbo." (Joshua Safdie)
Nazaj