Nazaj

Žarek v srcu

 

 

Originalni naslov:
Un beau soleil intérieur
Angleški naslov:
Bright Sunshine In
Sekcija:
PREDPREMIERE

Država, letnica:
Francija, 2017
Trajanje filma:
94

Režija:
Claire Denis

Scenarij:
Christine Angot, Claire Denis
Fotografija:
Agnes Godard
Glasba:
Stuart A. Staples
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Juliette Binoche (Isabelle), Xavier Beauvois (Vincent), Philippe Katerine (Mathieu), Josiane Balasko (Maxime), Nicolas Duvauchelle (igralec), Alex Descas (Marc), Laurent Grévill (François), Bruno Podalydčs (Fabrice), Paul Blain (Sylvain), Valeria Bruni Tedeschi (ženska v avtu), Gérard Depardieu (vedeževalec)
Nagrade:
Cannes 2017 – Štirinajst dni režiserjev, München/Munich 2017, Moskva 2017, Karlovi Vari 2017


DatumUraDvorana 
sre., 8.11.2017 20:00 APT Novo mesto
pet., 10.11.2017 21:00 Kino Šiška
sob., 11.11.2017 19:30 Kino Komuna
sob., 11.11.2017 20:30 Maribox
tor., 14.11.2017 17:00 Linhartova dvorana

Deli povezavo
Opis:
Juliette Binoche v vlogi pariške slikarke, ki v ljubezenskih avanturah išče pot do resnične ljubezni. Posneto po navdihu Barthesovih Fragmentov ljubezenskega diskurza.
Isabelle je pariška umetnica, ki se po ločitvi spušča v vrsto bežnih spolnih razmerij. Tu je Vincent, arogantni bankir, ki jo pripelje do orgazma samo, kadar razmišlja, kako odbijajoč se ji zdi. Nato mladi melanholični igralec, čigar kronična neodločnost ni ovira, da ga ne bi zvabila v posteljo. Potem so tu še nadaljnje priložnosti: njen čudaški občudovalec na lokalni ribji tržnici ali pa delavec, ki vzbudi odkrit odpor pri njenih svetovljanskih kolegih. Morda pa so vse poti usmerjene k vedeževalcu v podobi Gérarda Depardieuja, ki svojo prerokbo ukroji tako, da bi jo pripeljal k sebi ...

"Christine Angot (soscenaristka, op. prev.) sem omenila besedo iz Barthesovih Fragmentov, ki mi je ljuba: agonija. Postala je najina ključna beseda, točka, iz katere sva izhajali. Agonija mi v misli prikliče zelo sofisticiran in malce domišljav izraz za srčno bolečino: nepotešena pričakovanja, strte ideale. To besedo si lahko začneš 'lastiti', takoj ko postaneš bolj pragmatičen glede svojih ljubezenskih zvez, ko si dovoliš biti ironičen o svoji preteklosti. In beseda agonija je Christine in mene nemudoma uročila, naju prenesla v nekakšen domišljijski svet. Nekako najina lastna ljubezenska bol napaja scenarij." (Claire Denis)
Nazaj