Nazaj  

Srhljivo

Originalni naslov:
Kuripi: Itsuwari no rinjin
Angleški naslov:
Creepy
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA
Država, letnica:
Japonska, 2016
Trajanje filma:
130
Režija:
Kiyoshi Kurosawa
Scenarij:
Chihiro Ikeda, Kiyoshi Kurosawa, Yutaka Maekawa
Fotografija:
Akiko Ashizawa
Glasba:
Yuri Habuka
Igrajo:
Hidetoshi Nishijima (Takakura), Y?ko Takeuchi (Yasuko), Teruyuki Kagawa (Nishino), Haruna Kawaguchi (Saki), Masahiro Higashide (Nogami), Toru Baba, Ryôko Fujino, Misaki Saisho, Takashi Sasano, Masahiro Toda
Jezik:
japonščina
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
koda za glasovanje:
S
Nagrade:
Berlinale 2016, Hongkong 2016, Fantasia 2016 (najboljša režija), London 2016, New York 2016
DatumUraDvorana 
sob, 12.11.2016 21:15 Kinodvor
pet, 18.11.2016 21:15 Kosovelova dvorana
Opis:
Priredba nagrajenega detektivskega romana Yutake Maekawe, ki v skladu s pisateljevim slovesom mojstra suspenza postreže z obilo presenečenj in obratov.

Inšpektor Takakura za las uide smrti, zato se odloči zapustiti policijo in se zaposli kot univerzitetni predavatelj kriminalne psihologije. Njegovo hrepenenje po razrešitvi motivov kriminalcev pa mu vendarle ne da miru, zato začne spet sodelovati z nekdanjim kolegom Nogamijem pri vnovičnem odprtju starega primera. Pred šestimi leti je namreč neka družina izginila v skrivnostnih okoliščinah, do danes pa niso odkrili nobenega trupla. Ko se Takakura potopi v stare dosjeje, se na drugi strani njegova žena seznanja z novimi sosedi. Nekega dne sosedova hčerka detektiva sooči s šokantno izjavo. Preteklost in sedanjost se naenkrat prepleteta, njuno razvozlavanje pa postane življenjsko nevarna naloga.

"Izjemno zabaven film Srhljivo blesti v svojem žanru, zaradi česar bo ta priredba romana eden mednarodno najuspešnejših japonskih filmov zadnjih let." (Jonathan Romney, Screen Daily)
Nazaj