Nazaj  

Toni Erdmann

Originalni naslov:
Toni Erdmann
Angleški naslov:
Toni Erdmann
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Nemčija, Avstrija, 2016
Trajanje filma:
162
Režija:
Maren Ade
Scenarij:
Maren Ade
Fotografija:
Patrick Orth
Glasba:
/
Igrajo:
Peter Simonischek (Winfried Conradi, Toni Erdmann), Sandra Hüller (Ines Conradi), Michael Wittenborn (Henneberg), Thomas Loibl (Gerald), Trystan Pütter (Tim), Hadewych Minis (Tatjana), Lucy Russell (Steph), Ingrid Bisu (Anca), Vlad Ivanov (Illiescu), Victoria Cocias (Flavia), Radu Banzaru (Bogdan)
Jezik:
nemščina,romunščina,angleščina
Podnapisi:
slovenščina
koda za glasovanje:
/
Nagrade:
Cannes 2016 (nagrada FIPRESCI), Sydney 2016, Bruselj 2016 (najboljši film/), München 2016, Karlovi Vari 2016
DatumUraDvorana 
čet, 10.11.2016 16:00 Kino Komuna
pon, 14.11.2016 20:00 Linhartova dvorana
tor, 15.11.2016 20:00 Maribox
ned, 20.11.2016 20:45 Kosovelova dvorana
Opis:
S človeško toplino in drznim humorjem prežeta pripoved o obujanju ljubezni med očetom in hčerjo, ki je navdušila kritike na letošnjem festivalu v Cannesu.

Zgodba o odnosu med ambiciozno tridesetletnico Ines, vodjo poslovnega sektorja v pomembnem finančnem podjetju, in njenim očetom Winfriedom, postaranim, nikoli zares odraslim hipijem, ki rad stresa neslane šale in ljudi okrog sebe spravlja v zadrego. Ker Winfried ob nenapovedanem obisku svojo hčer dojame kot izgubljeno ter podrejeno službi in skrajno formalnim srečanjem na najvišji poslovni ravni, se prelevi v "Tonyja Erdmanna", alter ego z groteskno lasuljo in črvivimi zobmi, nakar se kot lažen poslovnež nenapovedano pojavlja v hčerkinem službenem in družabnem okolju …

"Toni Erdmann se rodi iz obupa. Humor je pogosto način za obvladovanje težav in kot tak vedno plod bolečine. Winfriedu se hčeri ne uspe približati na noben drug način. /.../ Humor je njegovo edino orožje, začne ga uporabljati z vso silo. To pomeni, da je igra veliko bolj nepopustljiva, in ker tudi Ines ni do muh, nenadoma govori jezik, ki ga hči razume." (Maren Ade)
Nazaj