Filmska druženja na ZFF za filmofile 54+!

    Zagrebški filmski festival in Mreža festivalov Jadranske regije vabita zainteresirane filmofile, starejše od 54 let, na delavnico filmske analize in kritike v okviru letošnjega Zagrebškega filmskega festivala, ki bo potekal od 23. do 30. oktobra 2022. Delavnica bo potekala v hrvaščini.

    Udeleženci iz Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore bodo imeli priložnost sodelovati na Zagrebškem filmskem festivalu in spremljati festival štiri dni s poudarkom na programu Mreže festivalov. Poleg projekcij bo delavnica sestavljena iz vsakodnevnih srečanj in pogovorov o ogledanih filmih, po festivalu pa bodo objavljene kritike, nastale na delavnici. Vodja delavnice bo filmski kritik Nino Kovačić.

    Za sodelovanje ob osebnih podatkih pošljite motivacijsko pismo ali recenzijo kratkega filma (največ eno stran, ki je lahko v slovenščini) do 3. oktobra na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
    Izbranim udeležencem in udeleženkam bodo kriti potni stroški v višini do 150 evrov, nastanitev in dnevni obrok.

    Mreža festivalov Jadranske regije je skupni projekt petih regionalnih festivalov: Zagrebškega in Sarajevskega filmskega festivala, Festivala avtorskega filma Beograd, Ljubljanskega filmskega festivala in Filmskega festivala Herceg Novi.