SL

  Žirija za nagrado za najboljši kratki film

  Jožko Rutar 
  je filmski producent, ustanovitelj in direktor produkcijske hiše SPOK Film. Po diplomi na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je deloval kot producent kulturnih dogodkov, plesnih predstav in filmov. Med letoma 2011 in 2016 je bil direktor Slovenskega filmskega centra, javne agencije RS. Je diplomant mednarodnega producentskega izobraževanja EAVE in njegov nacionalni predstavnik. Deluje tudi kot visokošolski predavatelj filmske produkcije, je predsednik strokovno posvetovalnega telesa kolektivne organizacije AIPA in član Evropske filmske akademije.

  Marina D. Richter
  je beograjska filmska kritičarka, svetovalka za scenarij, novinarka in pisateljica, ki deluje na Dunaju. Je ustanoviteljica (2018) in glavna urednica spletne platforme Ubiquarian, specializirane za kratke filme in dokumentarce. Od leta 2020 je članica programskega odbora NIFFF (Mednarodni festival fantastičnega filma v Neuchâtlu), od 2021 pa tudi programskega odbora azijskih kratkih filmov NIFFF.

  Asja Krsmanović
  Asja Krsmanović je bila rojena leta 1988 v Sarajevu. Diplomirala je iz dramaturgije na Akademiji dramskih umetnosti v Sarajevu. Kot dramaturginja je sodelovala pri številnih gledaliških produkcijah ter nekaterih radijskih in televizijskih projektih. Na Sarajevskem filmskem festivalu deluje kot programska vodja tekmovalnega sklopa, tekmovalnega sklopa kratkega filma in fokusa, od leta 2017 kurira študentski tekmovalni program.