SL

    Žirija za nagrado vodomec


    Nagrada režiserju najboljšega filma sklopa Perspektive (filmi novih avtorjev) nagrado podeljuje glavni pokrovitelj festivala Telekom Slovenije d. d.

    Zsófia Ruttkay je diplomantka SZFE in ELTE, nato se je uveljavila kot scenaristka režiserja Györgya Pálfija. Je avtorica z nagrado Sundance-NHK ovenčanega scenarija za film Taksidermija ter je bila pristojna za dramsko zgodbo filmov Hukkle, I'm Not Your Friend, Gospodov glas in Zadnji rez – Dame in gospodje. Med čakanjem na sredstva za druge projekte deluje kot poklicna dramaturginja (Ruben Brandt, The Collector, Kills on Wheels, Entropia idr.) in izvedenka za izboljšavo scenarijev ter na FREE SZFE in MOME poučuje pisanje filmskih scenarijev.
    Leyla Yilmaz je bila rojena v turški Bursi. Po diplomi na oddelku za arheologijo in umetnostno zgodovino Univerze v Istanbulu leta 1995 je v produkcijskih podjetjih sodelovala pri snemanju oglasov za številna velika mednarodna podjetja. Da bi zanimanje za filmsko umetnost nadgradila v poklicno delo, je študirala film na Univerzi v New Yorku. Leta 2011 je napisala in režirala A Handful of Sea, svoj celovečerni prvenec. Po več nagradah na festivalih po svetu je film za Evropo odkupila HBO. Leta 2015 je začela pisati scenarij za drugi celovečerni projekt Not Knowing, 2020 pa dokončala produkcijo. Osvojil je številne nagrade na treh od štirih velikih turških festivalov, v Antalyi, Ankari in Adani.
    Sebastian Cavazza (1973, Kranj) se je leta 1992 vpisal na AGRFT ter študij dramske igre in umetniške besede končal v letniku Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. Pozneje se je vpisal še na podiplomski specialistični študij igre in filmske režije. Že kot študent je prejel Severjevo nagrado za vlogi v študentskih uprizoritvah Gospodična Julija in Kralj Lear. Med 1998 in 2007 je bil zaposlen v Slovenskem mladinskem gledališču. Leta 2007 se je podal na svobodno umetniško pot, igral je v več slovenskih gledališčih. Hkrati je nastopil v številnih slovenskih in tujih filmih. V glavnih vlogah med drugimi v filmih Balkanska ruleta Zdravka Barišića, Adrian Maje Weiss, Kratki stiki Janeza Lapajneta, Moški ne jočejo Alena Drljevića, Ederlezi vzhaja Lazarja Bodrože, Gajin svet Petra Bratuše. Nastopil je tudi v številnih slovenskih in tujih televizijskih filmih in nadaljevankah (Jezero, Sence nad Balkanom, Besa …). Od leta 2010 je član igralskega ansambla MGL. Na ljubljanski AGRFT predava igro pred kamero.