SL

  Žirija Art kino mreže Slovenije

  Neža Mežan
  že vrsto let sodeluje z Mestnim kinom Domžale. Prav zaradi kakovostnih filmov evropske in svetovne produkcije je začela razvijati svoj kritični pogled, ki ga je izpopolnjevala tudi na delavnici filmske kritike pod mentorstvom Matica Majcna, letos pa se je prvič udeležila seminarja Sofia Innovation Lab, ki vsakoletno poteka v okviru Mednarodnega filmskega festivala v Sofiji. Sodeluje tudi pri izvedbi filmskovzgojnih programov v Mestnem kinu Domžale.

  Matej Patljak 
  je filmski poznavalec, neodvisni novinar, poročevalec z največjih svetovnih filmskih festivalov, umetniški vodja, strokovni sodelavec in programski direktor kino verige Radi imamo kino (Kino Rogaška, Kino Slovenska Bistrica, Kino Brežice in Kino Sevnica), voditelj, moderator in organizator filmskih premier.

  Samo Seničar
  se s filmom ukvarja od leta 2010, ko je postal programski vodja Mestnega kina Metropol v Celju, prvega art kina v Sloveniji, hkrati skrbi tudi za filmsko vzgojo, ki predstavlja pomemben del Metropolovega programa. Bil je član žirij na festivalih, kot so v Karlovih Varih, Festival slovenskega filma v Portorožu, v Sarajevu in mednarodni filmski festival CineFest Miškolc. V letih 2017 in 2018 je bil programski vodja Festivala evropskega in mediteranskega filma v Piranu.