Nagrada Art kino mreže Slovenije

  dr. Anja Bajda
  Vodja Kulturnega doma Cerknica, Notranjski regijski park
  V času študija dramaturgije na AGRFT je pri nekaj študijskih filmih sodelovala kot tajnica režije, kasneje kot scenaristka serija krajših dokumentarnih filmov v produkciji RTVSLO, sicer pa se je teoretično ukvarjala s filmsko pripovedjo. 
  Bila je del organizacijske ekipe festivala Kino Otok v prvih letih festivala in v letu 2016. V letih 2017, 2018 skupaj s Kosovelovim domom Sežana in Kulturnim domom Postojna izvajali program filmske vzgoje za otroke – FILMARIJA. Prizadevanja gredo tudi vnaprej v smer ohranjanja programa. V letu 2019 je zasnovala projekt digitizacije dvorane Kulturnega doma Cerknica. 

  Tim Božič
  Koordinator in organizator kulturnega programa, Filmsko gledališče Idrija
  Po izobrazbi je magister založniških študij. Zaposlen je v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija, ki upravlja najstarejšo gledališko zgradbo na Slovenskem, v kateri se danes nahaja kino. Skrbi tako za izbor kakovostnega evropskega in avtorskega filma kot tudi za naslove, ki so namenjeni širšemu občinstvu. Posebno mesto v programu nameni tudi lokalnim filmskim ustvarjalcem in iskanju alternativnih vsebin, ki jih je omogočila digitalizacija kinematografov. V kinu domačim obiskovalcem pripravlja tri filmske abonmaje, ki so namenjeni ljubiteljem art filma, žanrskim navdušencem in mlademu občinstvu. Dejaven je tudi v Art kino mreži Slovenije.

  Staš Stermecki
  Mestni kino Metropol, Celje
  Celjan, ki ga je navdušenje nad filmom že pred več kot desetletjem popeljalo na prve filmske festivale v regiji, ki jih vsa ta leta redno obiskuje. Verjetno najbolj navdušen in zvest obiskovalec sarajevskega filmskega festivala, je zmeren kritik tako klasik kot novosti. S svojim širokim poznavanjem aktualnega dogajanja na filmskem področju je pred leti postal programski sodelavec v Mestnem kinu Metropol. Vedno pripravljen na novosti, s prepričanjem, da si dobri filmi zaslužijo večkraten ogled.

  Žirija bo izbrala zmagovalca med filmi 
  Foter (Baštata), Zbogom, sin moj (Di jiu tian chang), Prekla (Dilda), Ema (Ema), Izdajalec (Il traditore), Fotograf (Photograph), Sinonimi (Synonymes), Razbijalka sistema (Systemsprenger), Konje krast (Ut og stjæle hester), Zombi otrok (Zombi Child)