EN

    Nagrada za najboljši kratki film

    Ivan Bakrač (1987, Črna gora) je na Fakulteti za umetnosti in oblikovanje v Beogradu magistriral iz filmske režije. Napisal je scenarij in režiral nagrajene filme, ki so bili prikazani na številnih mednarodnih festivalih. Trenutno je v postprodukciji njegov prvi celovečerec After the Winter, s katerim se je leta 2017 udeležil scenaristične delavnice Berlinale Script Station. Je kurator beograjskega filmskega festivala Free Zone.

    Filmi: Ratovi/Wars (2013); Koža će nam postati siva/Our Skin is Going to Gray (2014); Maleš/Malesh (2016). 

    Andraž Jerič je filmski producent, občasno tudi filmski kritik in publicist. Leta 2013 je ustanovil Filmsko društvo Temporama, s katerim je produciral že nemalo kratkih filmov in videospotov ter eno spletno serijo, v lanskem letu pa je produciral tudi celovečerec Posledice, ki je bil premierno prikazan na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, na Festivalu slovenskega filma pa je prejel pet vesen. Najbolj ga zanima delo s talentiranimi filmarji mlajše generacije, ki jih še vedno zanima forma kratkega filma, hkrati pa se že spogledujejo s svojimi režijskimi prvenci. S Temporamo trenutno razvija tri kratke filme, dve seriji in dva nova celovečerna filma. 
    Marina Kožul deluje v okviru hrvaškega nepridobitnega Združenja za avdiovizualne raziskave 25 FPS v Zagrebu. Glavni projekt organizacije je mednarodni filmski festival 25 FPS, ki se osredinja na eksperimentalne, inovativne in avtorske filme ter videe. Je med filmskimi kuratorji in producenti festivala. Kurira tudi za festivale in umetniške kinematografe v Zagrebu in drugih hrvaških mestih ter promovira hrvaške eksperimentalne in animirane filme na evropskih in mednarodnih filmskih in medijskih dogodkih. Od leta 2012 je svetovalka za kratki film Mednarodnega filmskega festivala v Rotterdamu.