EN

  LIFFe z VOD (filmi na zahtevo)

  V okviru 33. Liffa bodo z VOD na ogled filmi: 

  Prezaposlena (Full Time) R: Eric Gravel
  Peter von Kant R: François Ozon
  Zločini prihodnosti (Crimes of the Future) R: David Cronenberg
  Obe strani rezila (Both Sides of the Blade) R: Claire Denis
  Rimini R: Ulrich Seidl
  Potniki noči (The Passengers of the Night) R: Mikhaël Hers
  Lunana: jak v razredu (Lunana: A Yak in the Classroom) R: Pawo Choyning Dorji
  Kako rešiti planet? (The Crusade) R: Louis Garrel
  Dvanajstega ponoči (The Night of the 12th) R: Dominik Moll
  Panj (Hive) R: Blerta Basholli
  Naš dom (Utama) R: Alexandru Belc
  Metronom (Metronom) R: Alejandro Loayza Grisi
  Babičino seksualno življenje R: Urška Djukić, Émilie Pigeard   Cena ogleda posameznega filma: 9 EUR

  Nakup filmov za ogled z VOD je možen le prek spleta: na nakupni spletni strani Cankarjevega doma vam omogoča neposredni ogled filma na zahtevo, za katerega ste kupili vstopnico. Na tej povezavi registrirate in si ustvarite svoj uporabniški račun.
  Filme, ki so na voljo za ogled na zahtevo (VOD), si po nakupu na www.liffe.si predvajate neposredno iz svojega Moj račun Cankarjevega doma. 


  Pogosta vprašanja

  Kaj moram storiti pred prvo uporabo?

  Če še niste prijavljeni v spletno trgovino Cankarjevega doma, se najprej na tej povezavi registrirajte in si ustvarite svoj uporabniški račun, Moj račun Cankarjevega doma.


  Kaj je Moj račun na nakupni spletni strani Cankarjevega doma?

  Moj račun je polje, kjer hranite vse nakupe, vstopnice, vrednostne kartice, darilne bone, abonmaje in članske kartice. Na tem mestu prav tako urejate svoje podatke in spreminjate gesla ter si ogledate VOD filme.


  Kako kupim vstopnico za posamezen VOD film?

  Vstopnico za dostop do ogleda filma na zahtevo kupite prek spletne strani www.liffe.si, kjer izberete posamezen film in izberete polje FILM NA ZAHTEVO. Če še niste prijavljeni v spletno trgovino Cankarjevega doma, najprej opravite registracijo, dodajte izbrani film v košarico in opravite plačilo.


  Kako lahko gledam izbrani film?

  Po potrditvi nakupa se bo izbrani film pojavil v vaši košarici in v polju Moji nakupi, od koder ga lahko tudi neposredno gledate. Film, za katerega ste kupili dostop, najdete kadarkoli od potrditve nakupa tudi znotraj svojega profila v Mojem računu.


  Kdaj lahko VOD film gledam?

  Film na zahtevo si lahko ogledate kadarkoli v času trajanja 33. Liffe. Ko enkrat začnete z ogledom, pa morate ogled dokončati v 4 urah. 


  Ali lahko filme z VOD spremljam tudi iz drugih držav?

  Ne, filmi na zahtevo so na voljo le na območju Slovenije (s slovenskim IP-naslovom).


  Ali imajo filmi podnapise?

  Vsi filmi imajo slovenske podnapise. Vklopite jih s funkcijo CC v desnem kotu predvajalnika. Nekateri filmi imajo tudi angleške podnapise (to je ob filmu navedeno). 


  Na kateri napravi si lahko ogledam filme z VOD?

  Možnosti je več – ogled na pametni televiziji, prenosniku, tablici, pametnem telefonu. Če nimate pametne televizije, pa lahko računalnik/telefon povežete na svoj TV s HDMI-kablom.  

  Kako lahko povežem računalnik s TV-jem?

  Televizijski sprejemnik lahko povežete z računalnikom na več načinov:

  žično – s HDMI-kablom

  HDMI je trenutno najboljši priključek za TV; HDMI nosi video signal visoke ločljivosti in zagotavlja tudi zvok; za najbolj preprosto izkušnjo poiščite novejši TV in osebni računalnik z uporabo tega vmesnika

  brezžično – na modernih napravah kot na primer: AppleTV, Chromecast, Amazon Fire TV stick (vsebujejo vse čarovnike za preprosto povezavo naprave s televizijo, ob pogoju, da vaš računalnik to podpira)


  Ali lahko kupim dostop do filma z VOD kot darilo? 

  Če želite ogled filma na zahtevo podariti kot darilo, lahko to storite z nakupom e-darilnega bona. Obdarovanec se mora registrirati, si ustvariti Moj račun Cankarjevega doma in izbrati želeni film.


  Kam se lahko obrnem, če naletim na težave? 

  Za dodatne informacije in pomoč smo vam na voljo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.ter na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in na Liffe družbenih omrežjih.


  Ali lahko vstopnico za dostop do filma na zahtevo vrnem ali zamenjam?

  Menjava dostopa ni mogoča, prav tako ne morete zahtevati vračila kupnine. Če kupljenega dostopa ne vnovčite, kupnine ne vračamo. Ob dokazani tehnični napaki pri ogledu filma na zahtevo, ki je posledica delovanja organizatorja, vam bomo kupnino vrnili. 


  Pridružujemo si pravico do spremembe programa.
  Pojasnila in pomoč pri nakupih in ogledih

  Za dodatna pojasnila in pomoč pri nakupih in ogledih smo od 20. 10. do 28. 10. na voljo po T (01) 24 17 299 v rednem poslovnem času Informacijskega središča CD.

  Od 2. do 8. 11. 2022 pa na T 01 24 17 400 (vsak dan od 15. do 20. ure), od 9. do 20. 11. na T 01 24 17 400 (vsak dan od 15. do 21. ure) ter This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.in This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  Tehnična podpora uporabnikom (od 11. do 21. ure)

  M +386 31 682 537

  Filmi Liffa tudi v videoteki DKino televizije Telekoma Slovenije

  Izbrani filmi letošnjega Liffa so v videoteki DKino na voljo tudi naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki je glavni pokrovitelj Liffa že 27 let.

  Telekom Slovenije v videoteki DKino ponuja dva sklopa filmov:

     -  v kategoriji LIFFE 2022 so na voljo izbrani filmi letošnjega festivala; cena za film je 9 €,

     -  v kategoriji LIFFE pa so na ogled filmi preteklih Liffov ter uspešnice drugih festivalov; cene za ogled filma so med 1,79€ in 4 €.

  Če ste naročnik televizije Telekoma Slovenije, lahko filme letošnjega Liffa kupite neposredno v videoteki DKino, nakup pa se vam bo obračunal na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve. Če se za nakup filmov odločite prek spletne trgovine Cankarjevega doma, pa kode za ogled, ki jih ob tem prejmete, ne morete izkoristiti v videoteki DKino. 

  VOD filmi 33. Liffa bodo na ogled od 9. novembra od 00.01 do 20. novembra 2022 do 23.59.


  Filmi, prikazani v okviru Jadranske filmske mreže

  Alma Viva (Alma Viva) R: Cristele Alves Meira

  Intregalde (Intregalde) R: Radu Muntean

  Vlažen prod (Wet Sand) R: Elene Naveriani

  Rožnata luna (Pink Moon) R: Floor van der Meulen

  Filmi Jadranske filmske mreže bodo na ogled z VOD zgolj prek Kino Meeting Point OnDemand | Mreža festivala Jadranske regije / Network of Festivals in the Adriatic Region. Navedeni filmi ne bodo na ogled prek www.liffe.si 

  Cena ogleda posameznega filma: 6’50 EUR, komplet vseh 4 filmov: 15 EUR  VOD filmi 33. Liffa bodo na ogled od 9. novembra od 00.01 do 20. novembra 2022 do 23.59.