NAZAJ
Tatovi teles
Originalni naslov:
Body Snatchers
Angleški naslov:
Body Snatchers
Sekcija:
POSVEČENO: ABEL FERRARA
Država, letnica:
ZDA, 1993
Trajanje filma:
87
Režija:
Abel Ferrara
Scenarij:
/
Fotografija:
/
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Terry Kinney (Steve Malone), Gabrielle Anwar (Marti Malone), Meg Tilly (Carol Malone), Billy Wirth (Tim Young), Forest Whitaker (major Collins), Christine Elise (Jenn Platt), R. Lee Ermey (generall Platt), Kathleen Doyle (ga. Platt)
Nagrade:
Cannes 1993

Deli povezavo
Opis:
Tretja filmska upodobitev Finneyjevega romana in prvi Ferrarov film v produkciji velikega studija. Znanstvenofantastična grozljivka o vesoljskih klonih, ki kradejo človeška telesa, je bila leta 1993 premierno prikazana na festivalu v Cannesu.
Steve Malone, uslužbenec Agencije za varovanje okolja, skupaj z najstniško hčerko Marti iz prvega zakona, svojo drugo ženo Carol in njunim petletnim sinom prispe v vojaško oporišče Ft. Daly, da bi tam nadzoroval odlaganje strupenih snovi. Marti prva opazi, da je z vojaki v bazi nekaj narobe - ali se bojijo zaspati ali pa so čudno otopeli in povsem brezizrazni. Izkaže se, da so na delu skrivnostni obiskovalci iz vesolja, ki hočejo zavladati svetu. Ko napadejo tudi njeno družino in prijatelje, Marti ne ve, komu sploh še lahko zaupa ...

"Ferrara v redkem srednjeproračunskem izdelku dokaže, da lahko ustvari film izčiščenega videza in premišljenega tempa, z izostrenim čutom za napetosti med liki pa spretno poda kaotična človeška občutja, ki jih v življenju klonov ni." (Kim Newman, Empire)