NAZAJ
Kraljestvo
Originalni naslov:
El reino
Angleški naslov:
The Realm
Sekcija:
PANORAMA
Država, letnica:
Španija, Francija, 2018
Trajanje filma:
126
Režija:
Rodrigo Sorogoyen
Scenarij:
Isabel Pena, Rodrigo Sorogoyen
Fotografija:
Alejandro de Pablo
Glasba:
Olivier Arson
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
španščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Antonio de la Torre (Manuel), Mónica López (Inés), Josep María Pou (Frías), Nacho Fresneda (Paco), Ana Wagener (La Ceballos), Bárbara Lennie (Amaia Marín), Luis Zahera (Cabrera), Francisco Reyes (Alvarado), María de Nati (Nati), David Lorente (Gallardo)
Nagrade:
nagrade goya 2019 (najboljša moška vloga, najboljša stranska moška vloga, najboljša režija, najboljši izvirni scenarij), San Sebastian 2018, Toronto 2018

Deli povezavo
Opis:
Španski politik, ki se je do bogastva dokopal podlo in nezakonito, po medijskem razkritju njegovih mahinacij uporabi vsa sredstva, da bi odnesel celo kožo.
Vplivnemu lokalnem politiku Manuelu se obeta skorajšnji skok v državno politiko, toda ko neki časopis objavi novico o korupcijski aferi, v katero je vpleten, je njegovega idiličnega življenja v hipu konec. Manuela njegova stranka nemudoma izobči in naenkrat mu obrnejo hrbet prav vsi, ki so si še pred nekaj urami prizadevali postati njegovi najboljši prijatelji. Da bi se izognil zaporni kazni, pa je Manuel pripravljen uničiti življenje številnih ljudi.

"Sprva smo hoteli govoriti o političnem razredu in njegovem pretežnem pomanjkanju etike. Navsezadnje pa je bilo pomembneje premisliti, kako se to pomanjkanje prenaša na družbo. Imamo politike, ki si jih zaslužimo. Dejstvo, da je Donald Trump predsednik ZDA, zrcali razvoj ameriške družbe, njene želje, njene strahove. To ni naključje." (Rodrigo Sorogoyen)