NAZAJ
Prva ljubezen
Originalni naslov:
Hatsukoi
Angleški naslov:
First Love
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA
Država, letnica:
Japonska, VB, 2019
Trajanje filma:
108
Režija:
Takashi Miike
Scenarij:
Masa Nakamura
Fotografija:
Nobuyashu Kita
Glasba:
Koji Endo
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
japonščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Masataka Kubota (Leo), Nao Ohmori (Otomo), Shôta Sometani (Kase), Sakurako Konishi (Monica), Becky (Julie), Jun Murakami (Ichikawa), Sansei Shiomi, Seiyô Uchino (Gondo), Takahiro Miura (Yasu), Cheng-Kuo Yen (Wan), Chun-hao Tuan (Fu), Mami Fujioka (Chiachi)
Nagrade:
Cannes 2019 - Štirinajst dni režiserjev

Deli povezavo
Opis:
Takashi Miike svoje kultne filme že tri desetletja niza v neusmiljenem tempu, v Prvi ljubezni pa se znova kaže v vrhunski ustvarjalni formi.
Leo, mladi boksar, ki ga je zapustila sreča, neke noči v Tokiu sreča privlačno Monico, dekle na poziv in odvisnico od mamil. Leo se zaljubi v njen nedolžni videz, a ne ve, da je vpletena v veliko mamilarsko kupčijo. Za njunimi petami se kmalu znajdejo skorumpirani policist, jakuza gangster, njegov nasprotnik in najeta morilka, ki jo nadnju pošlje kitajska kriminalna organizacija. Usode vseh vpletenih se v tej noči prepletejo v značilnem slogu Takashi Miikeja, polnem zabave in vsesplošne anarhije.

"Film govori o obupanih kriminalcih, ki si prizadevajo živeti po najboljših močeh, vendar se posledično soočijo s smrtjo. /.../ Jakuza gangsterji danes ne morejo več živeti značilno za jakuze. To je morda pravi način za družbo, zanje pa predstavlja omejitve. Gre za čas, ko se pod vprašaj postavlja pomen 'svobode'." (Takashi Miike)