NAZAJ
Božanska ljubezen
Originalni naslov:
Divino amor
Angleški naslov:
Divine Love
Sekcija:
PANORAMA
Država, letnica:
Brazilija, Urugvaj, Danska, Norveška, 2019
Trajanje filma:
101
Režija:
Gabriel Mascaro
Scenarij:
Gabriel Mascaro, Rachel Daisy Ellis, Lucas Paraizo, Esdras Bezerra
Fotografija:
Diego Garcia
Glasba:
Juan Campodónico, Santiago Marrero, Otávio Santos
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
portugalščina
koda za glasovanje:
J
Igrajo:
Dira Paes (Joana), Julio Machado (Danilo), Emilio de Melo (pastor), Teca Pereira (Mestra), Calum Rio (pripovedovalec), Mariana Nunes (ločenka), Thalita Carauta (stranka)
Nagrade:
Sundance 2019, Berlinale 2019, Miami 2019

Deli povezavo
Opis:
Drama z znanstvenofantastičnim pridihom, futuristični evangelij o ljubosumju, božjem strahospoštovanju in brezpogojni veri, ki rojeva čudeže.
Joana je državna uslužbenka, ki se ukvarja z ločitvenimi postopki, obenem pa je članica posebne evangeličanske ločine, imenovane Božanska ljubezen, ki prežema vse plasti vsakdanjega življenja. S svojimi izkušnjami želi Joana pomagati zakoncem pri njihovih težavah, še posebej pri zapovedani krščanski dolžnosti reprodukcije, a skupno odkrivanje seksualnosti ne privede vedno do želenega cilja. Tudi pri njenem zakonu ne, kajti kljub urejenemu spolnemu življenju ter njenim molitvam in psihoterapevtskim metodam z možem Danilom nikakor ne uspeta spočeti otroka - vse dokler se ne zgodi čudež …

"Film sem ustvaril za razmislek o bližnji prihodnosti in teoretiziranje o političnem kontekstu z zelo specifično vrsto biopolitičnega nadzora telesa. Namesto junakinje, ki se bori zoper religiji - kot tista iz Dekline zgodbe -, sem hotel lik, ki si v življenju želi še več vere. Želi si še več konservativnosti in še več moči cerkve nad državo. To je film o telesu in državi. Hotel sem razmišljati o novem režimu telesnega ugodja in nasilja nad njim, ki erotiko svojstveno poveže z močjo." (Gabriel Mascaro)