Nazaj

Maščevanje

 

 

Originalni naslov:
Revenge
Angleški naslov:
Revenge
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA

Država, letnica:
Francija, Belgija, 2017
Trajanje filma:
108

Režija:
Coralie Fargeat

Scenarij:
Coralie Fargeat
Fotografija:
Robrecht Heyvaert
Glasba:
Robin Coudert
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina, angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Matilda Lutz (Jen), Kevin Janssens (Richard), Vincent Colombe (Stan), Guillaume Bouch?de (Dimitri), Jean-Louis Tribes (Roberto)
Nagrade:
Toronto 2017, Sundance 2018


DatumUraDvorana 
pet., 9.11.2018 21:45 Kosovelova dvorana
sob., 10.11.2018 21:15 Kinodvor
pet., 16.11.2018 19:00 Kino Šiška

Deli povezavo
Opis:
Neizprosen puščavski boj na življenje in smrt, skozi katerega se ranjena lepotica na novo rodi kot simbol maščevanja za moško izkoriščanje.

Trije bogati poročeni moški se zberejo na tradicionalnem vsakoletnem lovu v puščavskem kanjonu. Tokrat je eden od njih s sabo pripeljal mlado ljubimko, privlačno Jen, ki hitro vzbudi pozornost preostalih dveh moških. Poskušata se polastiti Jen in ko ju ta zavrne, se osvajanje hitro stopnjuje v nasilje. Moška družba dekle po krutem napadu prepusti smrti sredi puščave. Vendar pa se Jen vrne v življenje, moška zabava pa se s tem dokončno prelevi v neizprosno maščevanje.

"Maščevanje je zgodba o levitvi neke ženske. Mladi, lahkomiselni in naivni Loliti, ki je predmet moškega poželenja in jo moški vidijo samo kot spolni objekt. Objekt, ki mora zadovoljiti njihovo poželenje. Četudi to pomeni smrt. Čeprav junakinja fizično ne umre, umre simbolno. Telesno ranjena, ljubka in neznatna lutka se vnovič rodi kot ostra, zverinska in neizprosna ženska. S katero nihče ne more manipulirati ali je zlorabljati." (Coralie Fargeat)
Nazaj