Nazaj  

Klan

Originalni naslov:
El Clan
Angleški naslov:
The Clan
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
Argentina, Španija, 2015
Trajanje filma:
110
Režija:
Pablo Trapero
Scenarij:
Pablo Trapero
Fotografija:
Julian Apezteguía
Glasba:
Sebastián Escofet
Igrajo:
Guillermo Francella (Arquímedes Puccio), Peter Lanzani (Alejandro Puccio), Lili Popovich (Epifanía Puccio), Gastón Cocchiarale (Maguila Puccio), Giselle Motta (Silvia Puccio), Franco Massini (Guillermo Puccio), Antonia Bengoechea Antonia (Adriana Puccio), Stefanía Koessl (Mónica)
Jezik:
španščina
Podnapisi:
slovenščina
koda za glasovanje:
I
Nagrade:
Benetke 2015 (najboljši režiser), nagrada goya za najboljši ibero-ameriški film, Toronto 2015
DatumUraDvorana 
čet, 10.11.2016 14:00 Kino Komuna
sob, 12.11.2016 19:00 Kino Šiška
pon, 14.11.2016 17:00 Kinodvor
Opis:
"Los desaparecidos" oziroma "izginuli" je evfemizem, ki še danes močno odmeva v Argentini. Pablo Trapero je po resnični zgodbi posnel film o na videz običajni argentinski družini, katere člani so v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ugrabljali ljudi.

Na prvi pogled se zdijo Puccii povsem običajna argentinska družina: z očetom Arquimedesom na čelu se vsak večer zberejo za mizo in ob večerji premlevajo dnevne dogodke. Najstarejši sin Alejandro je celo zvezda argentinske ragbi reprezentance. A za to krinko se skriva nekaj povsem drugega. Arquimedes je hladnokrven zločinec, ki skrbno načrtuje ugrabitve številnih ljudi, pri tem pa mu pomaga Alejandro, s katerim si tudi razdelita odkupnine.

"In bolj ko sem bral, bolj sem ugotavljal, da je v srčiki zgodbe odnos med očetom in sinom, Arquimedesom in Alejandrom. Vedel sem, da bo portret razmerja med očetom in sinom preglasil kriminalni primer, zgodovinsko obdobje, ki sem ga osvetljeval. Ta je pogonska sila filma." (Pablo Trapero)
Nazaj