Igor Bezinović

Diplomant filozofije, sociologije in primerjalne književnosti na zagrebški Fakulteti za humanistiko in družbene vede ter filmske in tv-režije na Akademiji dramskih umetnosti. Posnel je okoli ducat kratkih filmov, celovečerni dokumentarec Blokada in celovečerni igrano-dokumentarni film Kratki izlet. S filmom se ukvarja tako poklicno kot amatersko.

 

Tanja Hladnik

Direktorica in programska sovodja mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, na katerem je kratkometražcem posvečen tradicionalni sklop Video na plaži, pa tudi kurirani programi kratkih filmov. V Ljubljani je diplomirala iz primerjalne književnosti, literarne teorije in novinarstva, v Maastrichtu na Nizozemskem pa magistrirala iz kulturne politike, menedžmenta in vzgoje. Zadnjih deset let deluje kot urednica, kuratorka in vodja kulturnih projektov na presečišču humanistike in družboslovja ter vizualne in avdiovizualne umetnosti. S posebno naklonjenostjo raziskuje sodobno avtorsko filmsko produkcijo vseh žanrov in dolžin ter avdiovizualna dela, ki presegajo klasično dojemanje kinematografije in kino izkušnje.

 

Milan Stojanović

Produciral je Barbare (2014), nagrajeni prvenec Ivana Ikića, in Tako mi na istoku (2017), dokumentarec Katarine Mutić. Je soproducent filma Her Job, prvenca grškega ustvarjalce Nikosa Labota, ki je bil premirno predstavljen na letošnjem Tiffu, in The Manor House, novi film Cristija Puiua. Diplomiral je iz filmske in tv-produkcije na Fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu, opravil tečaj iz filmske ustvarjalnosti na newyorški akademiji za film in leta 2014 producentsko delavnico EAVE. Sodeloval je pri projektih Producers on the Move 2016 in Emerging Producers 2018. Je volilni član Evropske filmske akademije.

 

 

 

S podporo programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa – MEDIA /
With the support of Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union